Citadel

Un boardgame educațional

Client: LearnAct

Servicii: Strategie, branding, art direction, identitate vizuală, graphic design, ilustrație

Proiect: Citadel Trainsylvania

Echipa Visualwise a realizat proiectul Citadel Trainsylvania, proiect care, prin detașarea de contextul de business comun, oferă o variantă ludică de învățare, dezvoltare, și nu în ultimul rând – de re-descoperire a unei idei despre Transilvania care să pună la comun istoria, specificul local și un spațiu cultural unic.

Boardgame-ul educațional, Transilvania Citadel, poate fi folosit în:

·        Programele de talent management, pentru first time manageri sau middle manageri,
·        Centre de evaluare
·        Programe de team building
·        Programe de induction

Dezvoltarea acestui proiect a durat cateva luni si a cuprins mai multe etape de dezvoltare, plecand de la cea de conceptualizare. Ne-am dorit sa cream un produc unic, inspirat din magia Transilvaniei la standarde foarte inalte de calitate, evitand cu desavarsire cliseele. Cum proiectul se adreseaza managerilor din corporatii, identitatea vizuala necesita o abordare moderna, cu un aer proaspat, motiv pentru care am adoptat o directie vizuala care sa se indeparteze de hartile clasice. 

Am reusit, inca de la inceput, sa aducem claritate, fiind un proiect in egala masura creativ si tehnic.

Proiectul contine:

- cutie colectoare

- harta jocului

- 32 de carduri de joc

- avatar pentru 4 echipe

- un set de 12 tokenuri

- instructiuni de joc si fisa de calcul

- 5 plicuri colectoare pentru carduri si tokenuri

Am realizat 28 de ilustratii pentru cardurile principale, 4 ilustratii pentru cardurile secundare, 5 ilustratii pentru cele cinci categorii de carduri, 12 ilustratii pentru tokenuri, designul cutiei, a plicurilor colectoare si a fisei de calcul, iar pentru harta a fost necesara dezvoltarea a aproximativ 100 de ilustratii care imbina atat elemente de arhitecura dintre care unele recognoscibile, precum cetatile Transilvaniei, elemente figurative (animale si oameni), vegetatie, forme de relief si elemete de legatura.